Bicskával rabolt ki József egy horgászt, az így zsákmányolt 180 forintból három zsemlét és kenőmájast vett

2020. július 29., 10:20

Szerző:

Bicskával kényszerített aprópénze átadására egy horgászt a gyanú szerint az a 34 éves, lakcím nélküli férfi, akit alig 53 óra alatt elfogtak a dunakeszi rendőrök – számolt be róla a police.hu.

B. József rokonlátogatásra érkezett Gödre, majd úgy döntött, marad. Padokon aludt, pénze elfogyott, amikor 2020. július 25-én délben hirtelen ötlettől vezérelve egy, a Feneketlen-tónál horgászó férfi háta mögé lépett. Zöld nyelű bicskáját áldozata nyakához tartotta, közölte, „pénzt vagy életet!”, majd pénztárcát és mobiltelefont követelt.

A sértett pénzérméket nyomott a kezébe,

támadója pedig búcsúzóul tudtára adta, ha megfordul, elvágja a torkát,

majd elmenekült a helyszínről. Elrejtette dzsekijét nehogy később felismerjék, majd egy közeli élelmiszerboltba ment, ahol a rabolt 180 forintból három zsemlét és egy kenőmájast vett.

 

Az elkövetéskor használt ruháját és a bicskát a Dunába dobta.

Fotó: police.hu

A rendőrök adatot gyűjtöttek, tanúkat kerestek. 2020. július 27-én kaptak bejelentést, hogy néhány helyi egy bokorban olyan dzsekit talált, amilyenről a járőrök beszéltek nekik korábban. A rendőrök egy közeli borozóban is érdeklődtek, ahol a tulajdonos egyik vendége ruhadarabjaként ismerte fel. B. Józsefet nem sokkal később elfogták.

Kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett,

magyarázata szerint nagyon megbánta tettét, amire az éhség vitte rá.

Fotó: police.hu

Az őrizetbe vett férfi ellen rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás, a Dunakeszi Rendőrkapitányság kezdeményezi letartóztatását.

Tegnap 13:07

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.