Elütöttek a zebrán egy válogatott kajakost

2020. május 20., 11:58

Szerző:

Egy kiadós kocogást követően a zebrán akart átfutni Gál Péter, háromszoros olimpiai bajnok kajakos Kammererr Zoltán párja, amikor a külső sávban haladó kocsi ugyan elengedte, de a belsőben haladó elcsapta. Még szerencse, hogy csak 40 kilométer/órás sebességgel haladt.

„A zuhanás következtében kificamodott a két vállam, ezért rögzítő kötést viselek. A vétkes sofőr egy 21 éves lány volt, aki azonnal a segítségemre sietett, majd utána a kórházba szállítottak – mesélte a Borsnak Gál.

A gázoló ellen vádat emelnek, Gál szeptemberig nem sportolhat. Az még kérdés, hogy Gál a baleset miatt végleg búcsút inthet-e a tokiói olimpiának.

„Ezen most nem gondolkodom, szeretnék újra egészséges lenni és kajakozni. A motivációm a régi, nem adom fel a harcot! – reagált a felvetésre a sportoló. 

Magyrországon 2018-ban 1079, tavaly november 19-ig pedig már 810 esetben gázoltak autósok gyalogátkelőhelyen z ORFK összesítése szeint  A balesetek közül 2018-ban 30, 2019-ben pedig 29 eset volt halálos kimenetelű volt.

2024. május 1., 13:07

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.