Fél éve elkészült futópályát adott át Győr fideszes polgármestere vígan futkározó iskolások társaságában

2019. szeptember 18., 13:02

Szerző:

Több szülő felháborodottan reagált arra, hogy gyermeküket politikai kampányeseményen látták viszont Győrben, a helyi médiában: Győr fideszes polgármestere, Borkai Zsolt és a városhoz tartozó Győrszentiván önkormányzati képviselője, Sík Sándor egy 210 méter hosszú futópályát adott át ünnepélyesen,  az eseményen a közeli Váci Mihály Általános Iskolából több iskolás is részt vett. Az iskola semmilyen hozzájárulást nem kért a szülőktől – értesült az Index.

A futópálya egyébként már fél éve készen áll, használják az emberek.

Répásiné Hajnal Csilla, az iskola igazgatónője meglepődött a szülői reakción, hiszen, mint elmondta, a szülők a beiratkozáskor már nyilatkoztak arról, hogy gyermekeiket a pedagógusok Győrszentivánon belül kivihetik rendezvényekre, az ilyen eseményeken  a gyerekekről fényképek készíthetők. Ezért a futópálya átadásához nem kellett külön engedély, mondta.

A futópálya ráadásul közhasznú dolog, az iskolai testnevelésórákon is tudják majd használni – tette hozzá.

Amúgy eredetileg tavasszal avatták volna a futópályát, de az igazgatónő emlékei szerint akkor egy nagy eső elmosta az eseményt, így most pótolták be.

A kórházak ellenőrzését is erőforrásnak tekinti a kormányzat, úgy gondolják, hogy nem csak a finanszírozás korrigálásával, hanem a szabályok betartatása is javíthatja a betegellátást. A kórházszövetség konferenciájának második napján az ellenőrzéseket végző szakterületek vezetői szembesítették az intézményvezetőket a föltárt visszásságokkal – írja a Népszava.