Érden a polgárőrség autójával segítenek plakátolni a Fidesznek

2019. október 9., 16:55

Szerző:

Egy videó szerint Érden az egyik este a polgárőrség autójából vesz ki valaki Fidesz-plakátokat, majd odaadja a felszerelő szakembereknek – írja a hvg.hu.

Annak ellenére, hogy a polgárőr szövetség oldalán található etikai szabályzat szerint a polgárőr-szervezetek nem folytathatnak politikai tevékenységet, tilos politikai állásfoglalást tenni. Politikai szerepvállalás esetén a polgárőrök nem használhatják a polgárőrség nevét. Állami és önkormányzati szervek eseményein polgárőri tevékenységet végezni nem politikai szereplés, az adott esetben azonban nem erről van szó.

A portál érdeklődött a videó címében is említett Matocsay Tibortól, az érdi polgárőr-egyesület vezetőjétől. Arra a kérdésre, hogy mit gondol a felvételről, azt felelte, hogy ők nem foglalkoznak politikával, és nem érti, miért kell besározni az ország egyik legerősebb polgárőrségét. 

– Ma már semmi sem szent

– tette hozzá.

A portál hiába próbálta elmagyarázni neki, hogy pont az sározhatja be az érdi polgárőröket, aki megszegi a polgárőrség etikai szabályait.

A felvételen nem lehet egyértelműen beazonosítani, hogy ki viszi a táblát, vagy melyik jelölt képe szerepel a plakáton, de a Fidesz színei láthatóak rajta.

A Fővárosi Törvényszék egyébként tegnap döntött arról, hogy nem csak színvilágában, de más jegyekben is azonosak voltak az érdi önkormányzat városfejlesztésekől szóló plakátjai a Fidesz plakátjaival. A bíróság szerint ez sérti a választások tisztaságát és az esélyegyenlőséget. A bíróság ítélete alapján ezért a Fidesz összes plakátját el kell távolítani Érden.

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.