Még csak 15 éves, de már 26 bűncselekménnyel gyanúsítják a kecskeméti fiút

2020. október 5., 15:06

Szerző:

A kecskeméti nyomozók vasárnap őrizetbe vettek egy 15 éves helybélit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy még 2020 szeptemberében a megyeszékhely egyik utcájából elvitt egy személyautót. A fiatal némi autókázás után Kecskemét-Homokbánya területén hagyta sorsára a járművet.

A tinédzser nem ismeretlen a rendőrök előtt: a gyanú szerint szeptemberben több bűncselekményt is elkövetett. Szeptember 16-án egy cég telephelyére mászott be, és onnan közel 400.000 forint értékben vitt el szerszámgépeket, készülékeket. A következő éjjel – hasonló zsákmány reményében – visszatért az üzem területére, ekkor készpénzt tulajdonított el. Néhány nappal később egy másik vállalat telephelyét célozta meg: itt többek között egy autó indítókulcsát vette magához. A fiatal szeptember 21-én egy lakóház udvaráról kerékpárt emelt el.

A fiú ellen a kecskeméti rendőrök további 21 rendbeli – 2019 szeptembere és 2020 augusztusa között elkövetett – bűncselekmény miatt folytatnak eljárást. Ezek főként vagyon elleni cselekmények, illetve egy kifosztás bűntette.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai a 15 éves kamaszt őrizetbe vették. – jelentette a Police.hu.

 

 

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.