Baranyi Krisztina: Ferencvárosban nem lesz korrupció

2019. augusztus 1., 22:09

Szerző:

Ferencvárosban az ellenzéknek egyelőre nem sikerült megállapodnia a közös ellenzéki polgármester-jelölt személyéről, a pártok többsége legalábbis annak ellenére nem akar Baranyi Krisztina mögé felsorakozni, hogy felmérések szerint a független önkormányzati képviselő a legesélyesebb polgármesterjelölt az őszi önkormányzati választáson. A megméretésen indulni akar a momentumos  Jancsó Andrea is, aki ma Facebook-posztban jelezte, hogy ha ő győz a augusztusban tartandó előválasztáson, akkor antikorrupciós alpolgármesternek kéri fel fő ellenzéki ellenfelet. Baranyi Krisztina azonban szintén Facebook-posztban csapta le a magas labdát.

Baranyi Krisztinát az ellenzéki pártok egy része konfliktusos aspiránsnak tartja, Jancsó Andrea indulását pedig azért támogatná, mert ő kompromisszumképesebb, Baranyi Krisztina szerint viszont egyszerűen arról van szó, hogy a május 26-i EP-választáson elért eredmény után a Momentum borított mindent, és elkérte magának a kerületet.

 

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.