Félmeztelenül tüntetett Orbán ellen a lány, és nem élne olyan országban, ahol ez botránkozást vált ki

2018. december 22., 16:05

Szerző:

A rabszolgatörvény elleni pénteki, némileg oldottabb hangulatú tüntetés talán legszimbolikusabb pillanata volt, amikor egy fiatal lány - két mellbimbóján egy O1G-feliratú matricával - lefényképezkedett a Momentum elnökével, Fekete-Győr Andrással. A 444.hu megszólaltatta lányt, Juditot, aki azt mondta, már szembesült vele, hogy vele van tele a közösségi média, de állítja, az égvilágon semmi nem volt megtervezve.

Judit a barátaival ment tüntetni, vonulás közben egyikük adott neki egy O1G matricát, mire azt mondta, van egy jó ötlete arra az esetre, ha szereznek neki még egyet. Így kerültek a matricák a helyükre, és amikor véletlenül Fekete-Győr András mellé sodródott, meg is mutatta az eredményt egyik, a felvételt készítő barátjának.

A lány elmondta, saját lelki egészsége érdekében inkább nem nézi meg, miket írnak róla különböző felületeken, szerinte ez az ország túlságosan konzervatív, és nem csak azok, akik ezt határozottan vállalják is. Judit szerint nem kell ebbe többet látni, mint ami: egy jópofa, spontán kis polgárpukkasztás.

Hozzátette, nem akar olyan országban élni, ahol egy ilyen megmozdulás botránkozást vált ki.

Péntek éjszaka már nagyrészt derült vagy gyengén felhős idő várható, de a délkeleti határ közelében még ekkor is előfordulhatnak felhősebb körzetek.

Karsai Dániel levélben fordult Sulyok Tamás köztársasági elnökhöz, melyben azt kérte, az államfő tegyen nyilatkozatot arról, hogy kegyelemben részesíti azokat, akik segítenek a gyógyíthatatlan halálos betegségben szenvedők távozásában.