Feljelentették a Szegedi Tudományegyetem volt rektorát, Botka egyik lehetséges kihívóját

2019. május 3., 20:00

Szerző:

Feljelentették a Szegedi Tudományegyetem korábbi rektorát, Szabó Gábort. A 24.hu úgy tudja, hogy egy magánszemély fordult a hatóságokhoz az egyetem gazdálkodásával kapcsolatos visszaélésgyanús ügyek miatt.

Szabó Gábor neve is felmerült korábban, mint a Fidesz lehetséges polgármester-jelöltje az őszi önkormányzati választásokra. Egy hónapja ugyanis telefonos közvélemény-kutatással kérdezték meg a szegedi lakosokat, hogy felmérjék, milyen támogatottságra számíthat a kormánypárt, ha helyi fideszes vezetőket vagy esetleg párton kívüli ismert személyiségeket indítana el a jelenlegi polgármesterrel, a szocialista Botka Lászlóval szemben.

A portál úgy tudja, hogy elsősorban Kiss-Rigó László, Szeged-Csanád egyházmegye püspöke szorgalmazta a Kubatov Gábor pártigazgató irányítása alá helyezett szegedi Fidesznél Szabó Gábor jelölését.


Fotó: Forrás: Wikipédia

A 24.hu információi szerint Szabót egy lézeres berendezés bérlése miatt jelentették fel a hatóságoknál.

Eszerint az egykori rektor által aláírt szerződésben olyan magas árat szabtak meg egy gép hosszútávú bérleti díjaként, hogy abból valamivel később még egy gépet lehetett volna vásárolni. A szerződést Majó Zoltán volt gazdasági és műszaki főigazgató is aláírta. 

Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója múlt héten azt nyilatkozta a Szegedma.hu-nak, hogy a párt polgármester-jelöltjét csak az EP-választásokat követően nevezik majd meg.

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.