Félholtra verte nőismerősét egy budapesti lovastanyára menet, hat év múlva fogták el Ausztriában - Videó

2019. május 13., 11:43

Szerző:

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség egy férfi ellen, aki azért verte agyba-főbe ismerősét, mert a nő nem segített neki, hogy tovább legyen szállása egy tizedik kerületi lovardában - olvasható az ügyészség honlapján.

Az eset még 2011-ben történt, de mivel B. Tibor külföldre szökött, akkor nem tudták megfogni a rendőrök. A most 41 éves férfi 2011. júniusában a már említett lovardában kapott szállást. Június 7-én délután egy nőismerősével ittak a szálláson, majd egy közeli kocsmában folytatták. Már éppen visszafelé tartottak a lovastanyára, amikor a férfi felelősségre vonta a nőt, mert az nem járt el az érdekében, hogy tovább maradhasson a szálláson.

Miközben magyarázatot követelt, elkezdte lökdösni a nőt, majd többször megütötte a fejét. Miután áldozata elesett, meg is rugdosta. A sértett többszörös csonttörést és koponyaűri vérzést szenvedett, utóbbi pedig életveszélyes sérülésnek minősül. Mivel B. Tibor ezután ismeretlen helyre menekült, európai elfogatóparancsot bocsátottak ki ellene a magyar hatóságok. Végül az osztrák rendőrök fogták el, de egy másik bűncselekmény miatt. 2017 márciusában adták át a magyar nyomozó hatóságoknak.

A Fővárosi Főügyészség a férfival szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre, amely bűncselekményt a törvény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel rendel büntetni.

A B. Tibor elfogásáról korábban közzétett rendőrségi videót itt nézheti meg:

 

 

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.