Villámgyorsan összeszedte Mészáros Lőrinc felcsúti futballalapítványa a kért milliárdos tao-támogatást

2019. december 22., 18:58

Szerző:

Figyelemre méltó iramban, kevesebb mint egy hónap alatt összejött az az 1,1 milliárd forint, amelyet a Magyar Labdarúgó-szövetség ebben a szezonban tao-támogatásként jóváhagyott a Puskás Akadémia FC mögött álló Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványnak (FUNA) – vette észre a Privátbankár az MLSZ adatbázisában, amely szerint a pénzt két részletben már át is utalták az alapítvány számlájára.

Tényleg mindenki rohant segíteni, egyik nap ugyanis – derül ki a portál cikkéből – a számláló a vonatkozó rovatban még 0 forinton állt, aztán félmilliárd fölé emelkedetet, egy nappal később pedig már a teljes támogatási összeg szerepelt benne a kiadott támogatási igazolások értékénél.

Fotó: MTI/Beliczay László

Az 1,1 milliárd forint a legkevesebb pénzt, a legkisebb értékű sportfejlesztési programot jelenti, amelyet a Mészáros Lőrinc elnökségével működő alapítvány kért a tao-rendszer 2011-es elindítása óta. De nem meglepő a gyorsaság azért sem, mert Orbán Viktor miniszterelnök kedvenc klubjáról van szó, a cégek mindig is nagylelkűek voltak vele, ha taóról vagy éppen egyszerű adományról volt szó. A FUNA csaknem ugyanannyi adományt kap, mint amennyi taóból befolyik hozzá.

Van klub, amely összegszerűen még ennél is jobban teljesített, mégpedig Orbán Viktor kötélbarátjáé, Garancsi Istváné, a MOL Fehérvár FC legalábbis eddig 1,6 milliárd forintot szedett össze a kért 2,6 milliárdos támogatásból.

Ami a teljes NB I-es képet illeti, a klubok  összesen 27 milliárd forinttámogatást igényeltek amelynek a 43 százaléka, 12 milliárd forint jött össze eddig.

Tegnap 20:43

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Tegnap 18:22

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Tegnap 16:30

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.