Fapados járattal jött haza titkos milánói magánútjáról Orbán Viktor, a nép őszintén egyszerű gyermeke

2019. július 18. 10:00 - szerző: 168 Óra

Orbán Viktor miniszterelnök az utóbbi időben kizárólag baráti magán- és „nem kormánygép" honvédségi repülőkkel utazott, bárhová szólította is a kötelesség avagy a focirajongás.

Ezért is lepődtek meg hétfőn este 22 óra után a milánói Malpensa repülőtéren a Wizz Air budapesti járatának utasai, amikor Orbán Viktor tűnt fel, és puritán egyszerűséggel, a többiekkel együtt várta a járatot – értesült a hvg.hu egy névtelenséget kérő utazótól. Az informátor elmondása szerint vélhetően két lánya volt vele, őket nem tudta pontosan beazonosítani, csak abban volt biztos, hogy egyik sem a sokat szereplő divatdiktátor, Orbán Ráhel volt.

A miniszterelnökkel ezúttal nem utazott biztonsági személyzet. Két civil ruhás, határozottan olasz rendőrnek látszó férfi viszont le nem vette a szemét róla, így lehet, hogy az ő feladatuk lehetett a biztosítás, de erről az utastárs nyilván nem tudott meggyőződni.

Orbán annyira puritán volt, hogy nem kért még feláras elsőbbségi beszállást sem, majd

átlagos utasként saját kezűleg szuszakolta be a kézi poggyászt az ülése feletti csomagtérbe.

Fotó: Pixabay

Budapesten azért már nem szállt fel a BKV buszra, egy kisbusz várta, ezzel távoztak.

„Aki látta, annak akár még szimpatikusnak is tűnhetett volna, de az egészről valahogy „ordított, hogy mintha megrendezett gesztus lenne". Az egész PR-eseménynek tűnt, mert mi lett a honvédségi Falconnal, Airbusszal, Garancsi és Csányi gépével? Mi van, talán egyszerre vannak szervizben?" – tette fel magában kérdést a lapot informáló utas.

Hogy pontosan milyen célból tartózkodott a kormányfő Olaszországban, nem tudni, ahogy azt sem, hogy ezúttal miért fapadossal utazott, amikor ez már rég nem szokása.

„Orbán Viktor magánprogramjairól nem tudunk információt adni - közölte ugyanis Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke

– írta a lap.

Orbán Viktor legutóbb egy pár virslinek kinéző debrecenivel (+torma, mustár, zsömle) bizonyította újfent, hogy mennyire a nép egyszerű gyermeke ő.