Itt a budapesti előválasztás második vitája Kálmán Olgával, Karácsony Gergellyel és Kerpel-Fronius Gáborral – ÉLŐ

2019. június 19., 18:20

Szerző: Molnár Richárd,

A június 20-án kezdődő, egy hétig tartó budapesti ellenzéki előválasztás előtti utolsó, a közönség számára is nyitott vitát tartották az Átrium Színházban az aHang civil szerveződés kezdeményezésére, ahol újra összecsapott Karácsony Gergely (MSZP-P), Kerpel-Fronius-Gábor (Momentum), valamint Kálmán Olga (független, DK) főpolgármester-jelöltek.

Az első vitára előző héten került sor a Partizán civil közösségi média szervezésében, ahol sajnálatos módon alig bontakozhattak ki a jelöltek közötti különbségek. Elsősorban minden jelölt jobb tömegközlekedést, tisztább levegőt ígért, apró különbségek a lakhatási válságra és korrupció felszámolására adott válaszokban volt felfedezhető. Szemléletes volt, mikor a fővárosi zöldterületek növelése volt a téma, az első megszólaló Kerpel-Fronius még 30 százalékos növekedést ígért, Kálmán Olga már 50 százalékosat, Karácsony pedig 1000 futballpályányit, tehát főleg az egymásra ígérgetés volt a középpontban.

Aligha lehet bárkit is a vita nyertesének nevezni, de vesztese inkább Kálmán Olga volt, aki ugyan összeszedetten beszélt, de akkor még részletesebb program hiányában semmi konkrétumot nem tudott ígérni, az erre vonatkozó kérdésekre pedig el is veszett magabiztossága. Karácsony Gergely elsősorban a zuglói polgármesteri tapasztalataira épített, meglehetős sikerrel, azonban a parkolási botrányban való érintettsége miatt a vitában érzékelhető határokba ütközött. Kerpel-Fronius Gábor próbált a legrealisztikusabb ígéreteket megfogalmazni, ugyanakkor kiállása messze elmaradt a két másik jelöltétől.

Amennyiben kíváncsiak rá, Karácsony Gergely programjáról itt, Kerpel-Fronius Gáborral készített interjúnkat itt, Kálmán Olga friss programjáról itt olvashatnak. Az előválasztásra június 20-ig regisztrálhatnak a budapestiek.