Eljárás indult a Főpolgármesteri Hivatal ellen, amiért blokkolja a melegjogi honlapokat

2019. március 12., 19:31

Szerző:

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság eljárást indított a Tarlós István vezette Főpolgármesteri Hivatal ellen. A hírt a Háttér Társaság, a Szivárvány Misszió Alapítvány és a Labrisz Leszbikus Egyesület jelentette ma be – írja a Media1.

A panaszosok azért fordultak az hatósághoz, mert sajtóhírek szerint a hivatal blokkolta LMBTQI civil szervezetek és sajtótermékek honlapját.

A hatóság nyilatkozattételre hívta fel a Főpolgármesteri Hivatalt. Tarlós Istvánéknak azt kell bizonyítaniuk, hogy a hivatal nem diszkriminált szexuális irányultság vagy nemi identitás alapján azáltal, hogy elérhetetlenné tette a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszex szervezetek honlapját.

Háttér Társaság jelezte, hogy ezeknek a szervezeteknek a honlapján több tucat olyan jelentés és szakmai anyag elérhető, amelyre a Főpolgármesteri Hivatal munkatársainak is szüksége lehet az előterjesztések elkészítéséhez. A Háttér Társaság által nyújtott támogató szolgáltatások, például az egyesület Információs és Lelkisegély-, illetve Jogsegélyszolgálata a főváros által kiadott esélyegyenlőségi jó gyakorlatok gyűjteményében is szerepelnek.

A hivatalban használt szoftver fejlesztője közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy a korlátozás alá eső civil szervezeti oldalak nem tartalmaznak pornográf tartalmakat, és alapból nincsenek letiltva. Ezért a tiltást a szoftver felhasználójának, vagyis a hivatalnak be kellett kapcsolnia.

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.