Egymilliárd forintért reklámozzák Semjén Zsolt szívügyét, a budapesti vadászati világkiállítást

2019. május 16., 18:02

Szerző:

Máris dőlnek a milliárdok a 2021-ben rendezendő budapesti vadászati világkiállításra, amelynek csak a kommunikációjára várhatóan

több mint egymilliárd forintot költenek

– írja a 24.hu.

A rendezvény, a hivatalos nevén

Egy a természettel Nemzetközi Vadászati és Természeti Kiállítás

mindenekelőtt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, KDNP-elnök szívügye. Ő egyben az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke, a háziasított számi rénszarvasok réme, aki akár jegesmedvét is lőne, ha hagynák.

Semjén Zsolt és barátja, Habsburg-Lotharingiai Mihály, aki nem mellesleg feltűnően alacsony áron bérelhet lakást a budai Várban
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A vadászati világkiállítás kommunikációs feladataira a nyertes ajánlatot – nettó 1,027 milliárd forintos vállalási árral – a New Land Media Kft. és a Lounge Design Kft. konzorciuma, a kormány sokmilliárdos plakátkampányait is vivő, Balásy Gyula érdekeltségébe tartozó duó adta be a Rogán Antal-féle Nemzeti Kommunikációs Hivatalnak. a cégnek három alvállalkozója lesz.

Az Orbán-kormány tavaly az előkészületekre 7 milliárd forintot különített el. A helyszín, azaz a Hungexpo területének megújítására csaknem 50 milliárd forintot szánnak. 2018 decemberében írtuk meg, hogy a teljes büdzsé is 50 milliárd forint körül jár, és már most feszegeti ezt a keretet, olyannyira, hogy Semjén Zsolt viccelődött is azzal, hogy a tervezetét nem meri megmutatni Varga Mihály pénzügyminiszternek. Akkori információ volt az is, hogy csak logóra és ajándéktárgyakra egymilliárdot szánnak.

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.