Egészségügyi kellékeket vásárolt a Heim Pál Gyermekkórháznak a hollywoodi színésznő, aki megdöbbent a magyar kórházak állapotán

2018. december 22., 09:32

Szerző:

A 168 Óra is beszámolt róla, hogy a Budapesten forgató, ausztrál származású hollywoodi színésznő, Ruby Rose teljesen kétségbe esett az Uzsoki kórház állapotán, ahová egy fülébe ragadt szilikondugó miatt került. Bár az Uzsoki kórház még a jobban felszereltek közé tartozik Magyarországon, Ruby Rose úgy döntött, megpróbál segíteni. Nemrég arról számolt be közösségi oldalán, hogy nélkülözhetetlen egészségügyi kellékeket vásárolt nagy mennyiségben.

„Tényleg volt egy kis karácsonyi bevásárlásom... Mivel első kézből tapasztaltam meg, milyen az egészségügyi ellátórendszer Magyarországon, beszélgettem a helyi kórházakkal, hogy hogyan tudnék a legjobban segíteni, ha már itt vagyok... Kaptam egy listát arról, hogy mire van a leginkább szükségük. Olyasmikre, mint ágynemű, székek, papírtörlő-adagoló, papírlepedő és hasonlók... Úgyhogy ma reggel elkezdtem a vásárlást 150 ágyneműhuzattal az egyik helyi kórháznak. És mivel egy gyereknek és a családjának sosem túl jó buli egy kórházban tölteni a karácsonyt, vettünk néhány játékot is. Bátorítanék mindenkit, aki megteheti, hogy tegyen ugyanígy. A higiénia miatt a műanyag és a fajátékokat jobban szeretik, mint a bolyhos plüssöket” - írta az Index szerint a színésznő.

Fotó: AP/Evan Agostini

Ruby Rose az Uzsoki kórházban szerzett élményei után mélyült el a magyar egészségügy helyzetében, olvasott az orvoshiányról, a fiatal orvosok külföldre vándorlásáról, később pedig azt írta, hajlandó bármilyen módon segíteni, amivel előre lehet lendíteni a magyar egészségügyet, 13 millió követőjét pedig arra kérte, ha van ötletük, ne habozzanak szólni neki.