Durva videó arról, ahogy feleslegesen ütnek és fújnak le könnygázzal egy diákot

Közvetlen közelről többször az arcába fújnak, miközben ütlegelik azt a diákot, aki a kordon külső oldalán kapaszkodik, hogy ne sodorják el a kitörő rendőrök – ez látható közvetlen közelről az egyik, a szerdai diáktüntetésről és azt követő oszlatásról szóló videón.

2023. május 4., 08:48

Szerző:

Amint arról mi is beszámoltunk, szerdán ismét tüntettek a diákok a státusztörvény ellen, majd a hivatalos rész után ugyanis a Várba vonultak a Karmelita elé, ahol rendőrsorfallal várták a tömeget. Amikor a tüntetők elkezdték lebontani az épület körüli kordont, a rendőrség könnygázt vetett be. Sajtóértesülések szerint egy fiatalkorút bevittek a rendőrök és valakihez mentőt kellett hívni. Arról is írtunk, hogy gyorskötözővel „bilincselték meg” Tompos Mártont, a Momentum frakcióvezető-helyettesét. A párt most közzétett erről egy videót, amelyen az is látható, ahogy a kordon elbontott részén kizúduló rendőrök az egyik – a kordonba kívülről kapaszkodó – fiatalt többször megütik miközben ismételten közvetlen közelről az arcába fújnak könygázzal.

Péntek éjszaka már nagyrészt derült vagy gyengén felhős idő várható, de a délkeleti határ közelében még ekkor is előfordulhatnak felhősebb körzetek.

Karsai Dániel levélben fordult Sulyok Tamás köztársasági elnökhöz, melyben azt kérte, az államfő tegyen nyilatkozatot arról, hogy kegyelemben részesíti azokat, akik segítenek a gyógyíthatatlan halálos betegségben szenvedők távozásában.