Dunakeszi fideszes polgármestere a Facebookon szavaztat az augusztus 20-i tüzijátékról

2020. június 16., 17:50

Szerző:

Fideszes politikustól kissé szokatlan módon jár Dunakeszi polgármestere.

Dióssy Csaba a Facebookon kérdezi meg, szeretnének-e a lakók augusztus 20-án tűzijátékot a városban.

Amikor ezt a cikket írjuk, fölényes többségben állnak az elutasítók.

Néhány kilométerrel odébb, a fővárosban már teljesen más a helyzet. A kormányzat több, mint 1 milliárd forintot szeretne elkölteni egy grandiózus tűzijátékra.

Augusztus 20. - Tűzijáték Budapesten Tűzijáték Budapesten augusztus 20-án.
Fotó: MTI/Lakatos Péter

Ráadásul a Lánchíd felújítása körül kialakult politikai vita is beleszól: Karácsony Gergely közölte, ha nem kapják meg a szükséges pénzt, akkor nem szeretnék, ha a rakétákat a hídról és annak környékéről lőnék ki. 

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.