Dull Szabolcs visszahívását kérték az indexesek Bodolai Lászlótól, de ő erre nemet mondott

2020. július 23., 15:25

Szerző:

Dull Szabolcs, az Index tegnap menesztett főszerkesztőjének visszahívását kérte a szerkesztőség Bodolai Lászlótól,

az ügyvéd azonban erre nemet mondott

– számol be Munk Veronika főszerkesztő-helyettes közléséről a 24.hu. Munk újságírók előtt beszélt az Index óbudai épületében a csütörtök délutáni szerkesztőségi gyűlés után. „Nem tudjuk, hogy most mi történik. Nagyon határozottan azt gondolom, hogy 

sokak számára a szerkesztőségből véget ért a munka az Indexben.

Azt kértük Bodolai Lászlótól, helyezze vissza Dull Szabolcsot a főszerkesztői pozícióba, mert akkor látjuk biztosítottnak azt a működést, amit együtt, egységben egy szabad és független újságírói tevékenységnek gondolunk. Ez történt, erre Bodolai László azt mondta, hogy ő ezt a kérésünket sajnos nem tudja vállalni” – mondta Munk, aki azt is elárulta, Bodolai ugyan nem nevezett ki új főszerkesztőt, de a három főszerkesztő-helyettestől azt kérte, folytassák a lap vezetését.

Hogy ebből a helyzetből mi következik, egyelőre nem világos, a továbbiakról Munk egyelőre nem adott tájékoztatást.

Frissítés: Az Indexen közlemény is megjelent a fejleményekről. Mint írták,

Bodolai írásba is adta, hogy nem veszi vissza Dull Szabolcsot.

 

„Az Index szerkesztősége a július 23-i szóbeli tárgyalás után írásban is kérte Bodolai Lászlót, az Index Zrt.-t tulajdonló alapítvány vezetőjét, hogy – mint munkáltató – az elbocsátott főszerkesztőt, Dull Szabolcsot helyezze vissza pozíciójába. A szerkesztőség kérése az volt, hogy Bodolai László mielőbb válaszoljon írásban.

 

A szóbeli tárgyaláson Bodolai határozott nemmel felelt erre a kérésre, majd ezt később írásban is megerősítette, mint közölte, Dull Szabolcs főszerkesztőt nem áll módjában visszavenni. »A bizalomvesztés olyan mély iránta, vele szemben, hogy nem tudok vele semmilyen módon együtt dolgozni.« - írta”.

 

 

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.