Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Nem engedi el egy önkormányzati drogprevenciós programra a budapesti iskolásokat a tankerület, mióta ellenzéki nyerte a legutóbbi polgármester-választást

2019. szeptember 22. 17:42 - szerző: 168 Óra

Három éven át zökkenőmentesen szervezte a budapesti XV. kerületi önkormányzat a kerületi diákoknak a Kerületi Ifjúsági Fesztivált, amit diákok pedig korábban a tankerület engedélyével szabadon látogathatták.

Az idei fesztiválra azonban nem mehettek el az állami iskolába járó diákok, miután Kovács Katalin, a kerület iskoláit fenntartó Észak-Pesti Tankerületi Központ igazgatója ezt megtiltotta.

– szúrta ki az Index. A fesztiválon a diákok bűnmegelőzési előadásokkal, drogprevencióval foglalkozó, koncertekkel, játékokkal tarkított programokon vehettek volna részt, mint a korábbi években is.

Mi lehet a változás oka? A kerület polgármestere, Németh Angéla politikai okokat sejt. A politikus tavaly nyerte meg a DK színeiben az előrehozott polgármester-választást a Fidesz jelöltjével szemben. Idén tehát már az általa vezetett önkormányzat, valamint a XV. Kerületi Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat és a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum közösen szervezte a fesztivált.

A tankerület az Index megkeresésére azt válaszolta, hogy a

„a nemzeti köznevelésről szóló törvény szerint az önkormányzatok az önkormányzati tulajdonú ingatlanokat kizárólag tanítási időn kívül és a pedagógiai programban meghatározott feladatok végrehajtásának biztosításával használhatják. Mivel szeptember 20-a tanítási nap, és a rendezvény megzavarhatta volna az oktatás rendjét, ezért nem adtam rá engedélyt.”

A rendezvényen végül csak a magániskolák tanulói vettek részt.