Elutasították a kifogást, az ellenzéki Déri Tibor Budapest IV. kerületének a polgármestere

2019. október 21., 21:40

Szerző:

Érintettség hiányára hivatkozva hétfőn a Fővárosi Választási Bizottság (FVB) elutasította azt a beadványt, amely az október 13-i polgármester-választás eredményét kifogásolta Budapest IV. kerületében. A megméretést itt a Momentum politikusa, az összellenzéki támogatással induló Déri Tibor (20 174 voks, 50.5%) nyerte, aki a fideszes polgármestert, Wintermantel Zsoltot (18 257 voks, 45.7%) utasította maga mögé. 

Ami az érintettség hiányát illeti, a beadványt Molnár Szabolcs írta, aki képviselő-jelöltként indult a 9. szavazókörben. Annak az eredményét szinntén megtámadta, de az sem ment át az FVB-n.

2024. május 1., 13:07

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.