Gyászol Debrecen, halálra gázolták a város kedvenc hajléktalanját, „bólogatós" Attilát

2019. november 14., 12:12

Szerző:

Csütörtökön hajnalban egy autó halálra gázolt egy gyalogost Debrecenben, a sofőr elhajtott a helyszínről, a rendőrség keresi. Most az is kiderült, ki volt a baleset áldozata

A haon.hu cikke szerint a Rákóczi utca és Csapó utca kereszteződésében elgázolt férfi közkedvelt alakja volt Debrecen belvárosának. Mint írják,

a hajléktalan „bólogatós” Attiláról van szó, aki az évek alatt szinte a városkép részévé vált,

a Debreceni Képeslapok blog több cikket is közölt róla.

„Hálásan köszönte a gőzölgő italt, és mosolyogva forgatta kezében a poharat. Közben pedig szerencsére más jótét lelkek is érkeztek hozzá, és pár kedves szó kíséretében egy kis pénzt is csúsztattak a markába.” – olvasható az egyikben.

A férfit azért hívták „bólogatósnak", mert egyik ismertetőjele volt, hogy gyakran zenét hallgatva bólogatott.

(A Blikk nyomán)

 

11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.