Feltúrták a Clark Ádám teret, hogy megtalálják a csantavéri bérgyilkos elrejtett fegyverét, aki átverhette a rendőröket

2019. november 25., 12:30

Szerző:

Golyóálló mellényben és sisakban védték a TEK-esek a csantavéri bérgyilkosként hírhedtté vált D. Csabát, amikor elvitték a főváros több pontjára, hogy korábbi vallomása alapján megmutathassa, hova rejtette azt a fegyvert és annak hangtompítóját, amellyel tavaly megölte V. László vállalkozót a Pólus Centernél - írja és mutatja a Ripost. A lap szerint, a férfi a fegyvert a Clark Ádám téren, a hangtompítót pedig a Citadellán ásta el, de egyiket sem találták meg.

Fegyvert kerestek a budai vár oldalában a TEK munkatársai
Fotó: Mihádák Zoltán

Az Index értesülései alapján pénteken mi is megírtuk, hogy a letartóztatásban lévő D. Csaba mozgatása igen nagy kockázatot jelentene, hiszen olyan külföldi maffiacsoportokkal állhat kapcsolatban, amelyek veszélyt jelenthetnek rá. A férfit már nyáron is kommandósok vitték helyszíni kihallgatásra arra a Pólus Center mögötti területre, ahol tavaly megölte V. László vállalkozót. D. Csabára már akkor is golyóálló mellényt adtak. 

„Ölsz vagy megölnek, ez egy ilyen világ.

Az alvilágban nincs olyan, hogy leülünk és beszélgetünk. Akik a szervezett alvilágban élnek, mind olyan emberek, akik benne vannak a sűrűjében, tudják, hogy bármikor megtörténhet velük bármi. Az ököl az úr! Mindenki kerülhet olyan helyzetbe, amikor tudja: valaki meg fog halni. Vagy az egyik, vagy a másik”

 - nyilatkozta védőjén keresztül D. Csaba a Ripostnak.

Elképzelhető, hogy a férfi tudatosan vezette félre a rendőröket, bár ügyvédje szerint az, hogy nem került elő a fegyver, nem jelenti azt, hogy a védence hazudott. A kihallgatáson azt mondta, hogy nem ásta túl mélyre az eszközöket, így elképzelhető, hogy azóta megtalálta valaki vagy kimosta az eső.

A helyszíneket fémdetektorral centiről centire átvizsgálták, de a műszer nem jelzett be.