Időjárás: kisüt a nap, de felfér a nagykabát

Hogyan alakul az időjárás az áprilisi nyár majd tél után?

2024. április 17., 17:46

Szerző:

A csütörtöki időjárás során nagyrészt gomolyfelhős, napos idő várható, de a délkeleti tájakon szerdán és csütörtökön délelőtt is még több lehet a felhő felettünk. Éjszaka is az ország keleti felén marad felhős az ég, míg a Dunántúlon csökken a felhőzet. Az időszak alatt elszórtan valószínű zápor, jégdara zápor – írja a Hungaromet.

Zivatar helyenként – szerdán főként a Nyugat-Dunántúlon és a Salgótarján-Szeged vonal szélesebb sávjában, csütörtökön a Duna-Tisza közén –kialakulhat. Az északi, északnyugati szél sokfelé megélénkül, helyenként – záporok, zivatarok környezetében is – megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet döntően 1 és 7 fok között alakul, de az Északi-középhegység szélvédett, kevésbé felhős helyein

gyenge fagy sem kizárt.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 12 és 16 fok között alakul.

 

Nyugat-Európában az időjárás nyugodt, melyet egy az Atlanti-óceán fölött lévő anticiklon alakít. Arrafelé nagyrészt az ilyenkor szokásos értékeket mérik, de az Ibériai-félsziget déli felén továbbra is 25 fok fölött alakul a csúcsérték. A kontinens középső vidékein egy a Balti-tengertől egészen a Földközi-tenger keleti medencéjéig húzódó hullámzó frontrendszer helyezkedik el. Ennek hátoldalán jóval hűvösebb levegő áramlik be Közép-Európába, köztük a Kárpát-medencébe is. Ennek következtében jócskán mérséklődik a nappali felmelegedés mértéke, és az átlagosnál némileg alacsonyabban alakulnak a maximumok.

A következő napokban hazánk időjárása jelentősen nem változik, maradnak a 14 fok körüli csúcsértékek, és elszórtan valószínű zápor, jégdara zápor.

 

(Kép forrása: Unsplash)

 

Gy. Németh Erzsébet ellen az „Újabb bizonyíték van az orbáni pedofilhálózat működésére!” címmel megjelent online sajtótájékoztatón közzétett állításai miatt tett feljelentést Pölöskei Gáborné, Áder János testvére. Az országgyűlés döntése alapján az eljárás során a politikusra nem vonatkozik majd a mentelmi jog.