Csukás István, Sólyom László, Szörényi Levente és Jankovics Marcell is kiáll a Heti Válasz mellett

2018. június 18., 15:55

Szerző:

Olvasói kezdeményezésre 13 ismert közéleti személyiség állt ki a Heti Válasz mellett, amely június 7-én jelent meg utoljára nyomtatott formában. Művészek, tudósok és egyházi személy vállalta a közreműködést a Szeretem a Heti Választ című videóban – adja tudtul a most már csak digitális formában megjelenő újság.

A hetilapot Sólyom László volt köztársasági elnök, Jankovics Marcell rajzfilmrendező, Hodász András katolikus pap, Feledy Péter televíziós újságíró, Lackfi János író, költő, Skrabski Fruzsina dokumentumfilmes, Szörényi Levente zeneszerző, Őrfi József építész, Tátrai Tibor gitáros, Cseke Eszter és S. Takács András dokumentumfilmesek (On the Spot), Csukás István író, Szarvas József színművész, Stefano Bottoni történész biztosítja a támogatásáról.

Amint arról mi is beszámoltunk, az április 8-i országgyűlési választások után pár nappal derült ki, hogy a lap korábbi tulajdonosa, Simicska Lajos eladja a lapot. Ugyanígy döntött a Magyar Nemzet és a Lánchíd Rádió esetében. Miután döntését bejelentette, a Heti Válasz szerkesztősége két hónapon át intenzíven tárgyalt itthoni és külföldi befektetőkkel, de a kormányzati kommunikáció hatására végül minden jelölt meghátrált az üzlettől. Ezért Borókai Gábor főszerkesztő június 7-én bejelentette, hogy a „kormányzati bojkottal veszteségessé tett” lapot nem tudják jelenleg jövedelmezővé tenni, a kiadó csődeljárás kezdeményezett, a lap a továbbiakban csak digitális formában lesz elérhető.

 

 

 

 

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.