Csányi Sándor magánrepülőgépe is elrepült Londonba, Orbán Viktor sajtófőnöke most már mélyen hallgatott

2018. október 4., 21:25

Szerző:

Csütörtökön két hírhedt magyarországi magánrepülőgép is London felé vette az útját, ahol a MOL-Vidi játszik a Chelsea-vel Európai Liga-mérkőzést.

  • Elsőként délelőtt indult el az OE-LEM lajstromszámú Bombardier Global 6000 típusú luxus magánrepülőgép, amelyről másfél hete az Átlátszó írta meg, hogy a NER-oligarchia kedvenc repülőgépe, Orbán Viktor miniszterelnök is vele ment el Várnába, a MOL-Vidi Ludgorec elleni meccsére július 25-én.
  • Délután háromkor – derül ki az RTL Klub riportjából – levegőbe emelkedett Csányi Sándor OTP-vezér HA-LKZ lajstromszámú, Dassault Falcon 900 EX típusú magánrepülőgépe is, amelyet Orbán Viktor szintén használt már.

Mindennek azért van jelentősége, mert mint Havasi Bertalan miniszterelnöki sajtófőnök óvatlanul elárulta, Orbán Viktor útját a MOL Vidi tulajdonosa, Garancsi István fizette, aki milliárdos állami megbízásokat nyer el, a miniszterelnök útjainak a finanszírozása enyhén szólva felveti a korrupció gyanúját. Az ügyből botrány lett, a miniszterelnököt több ellenzéki párt is feljelentette hivatali vesztegetés gyanújával, a mentelmi bizottságnak pedig arra kell válaszolnia, hogy ajándék-e, amit Orbán Viktor így elfogad. És miközben az LMP-ből kilépett két politikus, Szél Bernadett és Szabó Szabolcs benyújtott egy törvényjavaslatot, amely öt évre kizárná a közbeszerzések indulói közül azokat, akiktől politikusok ajándékot fogadnak el, Havasi Bertalan most már inkább hallgatásba burkolózott, amikor arról kérdezték, hogy ígéretéhez híven Orbán Viktor elmegy-e a londoni meccsre.

Orbán Viktor ugyanis egyelőre nem érzékeli, hogy gond lenne az útjaival, a korrupciót sejtő aggályokat három napja legalábbis pikírten azzal intézte el, hogy ő harminc éve is ment, és ezután is így fog. – Ezen a héten is – fűzte hozzá a MOL Vidi–Chelsea meccsre utalva. 

Az egyelőre nem világos, hogy Orbán Viktor elrepült-e Londonba, de ha igen, valószínűleg Csányi Sándor magánrepülőgépén tehette, délelőtt ugyanis, amikor a a Bombardier Global 6000 felszállt, ő éppen a Hagyományok Házát adta át.

UPDATE

Igen, Orbán Viktor elrepült Londonba megnézni a MOL Vidi meccsét.

10:56

Európa háborúba sodródásától tart, az európai parlamenti választások tétje pedig, hogy hány voksot kapnak a háború- és hány voksot a békepárti erők – többek között erről értekezett Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök szerint Magyarországon a békére csak az szavaz, aki a Fideszre szavaz, aki a baloldalra szavaz, a háborúra adja a voksát.