„Vertek, igen, engem is vertek” – vallotta be Földes László Hobo

2020. február 13., 11:40

Szerző:

Földes László Hobo az ATV Spirit csatorna csütörtöki Húzós műsorában elárulta, hogy életének első szakasza valósággal maga volt a pokol, gyerekkorában ugyanis verte az apja – írja a Blikk.

Édesapja, Földes László ismert kommunista politikus volt, az MSZMP Központi Bizottságának tagja, később belügyminiszter-helyettes lett. A Kádár-korszakban csúcsra jutott, ám a férfi apaként – ahogy Hobo fogalmazott – megbukott.

Nem tudta elfogadni fia szabad, csavargó lelkét.

– Kétféle csavargó volt és van. Van, aki szeret csavarogni, ismerkedni, utazni, van, akinek meg menekülnie kell. Nekem menekülnöm kellett. Az, hogy én csavargó vagyok, egy pejoratív valami volt az apám számára. Én így lettem csavargó, nem úgy, mint az igazi hobók, akik elmentek kalandokat keresni. Nekem jobb volt máshol, mint otthon 

– mesélte Hobo.

– Vertek, igen, engem is vertek

– vallotta be a dalszerző.

Koncertekkel, előadásokkal, kiadványokkal készül 75. szüle
Fotó: Illyés Tibor

Hobo azt is elárulta, a két éve a Nemzeti Színházban bemutatott Hé, Magyar Joe! című, gyerekkorról szóló dráma nem pusztán a képzelet szüleménye.

– A Hazafelé az iskolából című szám az tele van ilyen önéletrajzi dolgokkal, persze, szép dolgokkal is, nem csak a félelemmel – magyarázta Hobo.

Elmondása szerint múltja sokáig kísértette őt, és a mai napig hatással van a mindennapjaira.

– Az, hogy kisfiú vagy és félsz, hogy este mi lesz otthon, az nem múlik el soha. Az emberben a rossz dolgok benne vannak 

– jelentette ki a Hobo Blues Band alapítója.

Hozzátette, hogy meggyógyította a szeretet, nincs bajban, de vannak dolgok, amiket sosem lehet kiheverni.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.