Bedrogozva és részegen balesetezett, a vele utazó gyerek meghalt, most vádat emeltek ellene

2020. május 18., 10:07

Szerző:

A Kecskeméti Járási Ügyészség

halált okozó ittas járművezetés bűntette miatt vádat emelt egy kiskőrösi férfi ellen,

aki 2018. június 20-án, este, Akasztón ittasan balesetet okozott az autójával, ami miatt az egyik kiskorú utasa másnap a kórházban meghalt.

A vádirat szerint a férfi 2018. június 20-án, este, Akasztó lakott területén ittasan közlekedett az anyja személyautójával az 53-as számú főút felől Csengőd irányába. Az időjárás borult volt, éjszakai látási viszonyok mellett a közvilágítás működött és az aszfaltozott úttest is száraz volt.

A vádlott a megengedett 50 km/h-t túllépve 67-70 km/h sebességgel hajtott, amikor egy balra ívelő kanyar után az ittassága miatt nem az út vonalvezetésének megfelelően közlekedett. Emiatt

a vádlott az autóval letért a jobb oldali útpadkára, ahol az útárok falának ütközött, majd a gépjármű felborult, a tetőlemeze is a talajba csapódott, végül visszafordulva az útpadkán a kerekein állt meg.

A balesetben

az autó bal hátsó gyermekülésén utazó, be nem kötött gyermek olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházi kezelése ellenére másnap meghalt.

Ha a sértett biztonsági öve be lett volna csatolva, a tragédia elkerülhető lett volna.

A gépjármű többi utasa – egy nő és egy kiskorú gyermek – 8 napon belül gyógyuló sérüléseket, míg a vádlott 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket, köztük csigolyatörést szenvedett. A vádlott a vezetés előtt drogot, amfetamint is fogyasztott, ezért emiatt is bódult állapotban volt, kábítószer birtoklása miatt külön eljárás indult ellene.

A baleset azért következett be, mert a vádlott ittasan és kábítószer hatása alatt vezetett és emiatt nem a forgalmi, időjárási és látási viszonyoknak, illetve az út vonalvezetésének megfelelően közlekedett.

A büntetett előéletű vádlottat többször elítélték ittas vezetésért, és érvényes vezetői engedélye sem volt.

A szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség halált okozó ittas járművezetés bűntettével vádolja és végrehajtandó börtön kiszabását indítványozta vele szemben azzal, hogy a közügyek gyakorlásától és a közúti járművezetéstől is el kell tiltani. A vádlott bűnösségéről a Kiskőrösi Járásbíróság fog dönteni.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.