Bróker Marcsinak bevált, ezért Belize-be készült a VV Fanni megölésével gyanúsított férfi

A volt képviselőjelölt az eltűnt "valóságshow-sztár" szeretője volt.

2018. augusztus 25., 07:58

Szerző:

A bíróság november végéig meghosszabbította, többek között szökés, elrejtőzés veszélye miatt B. László előzetes letartóztatását, akit azzal gyanúsítanak, hogy köze van Novozánszki Fanni - az RTL Klub Való Világ című műsorának egykori szereplője - eltűnéséhez, és valószínűsíthető meggyilkolásához. A férfi korábban önkormányzati képviselőjelölt volt Dunaújvárosban.

VV Fanni
Fotó: RTL II

Blikk szerint a bíróság egyebek közt azzal indokolta a letartóztatás meghosszabbítását, hogy B. László két nappal a tavaly novemberi bűncselekmény elkövetése után a telefonján rákeresett arra, hogy melyik országgal nincs kiadatási egyezménye Magyarországnak. A Közép-Amerikában található Belize-ben pedig szabad szobát nézett, egy fő részére.

Érdeklődése nem lehetett véletlen a kis ország iránt. A férfi nagybátyjaés  ügyvédje a bulvárlapnak elmondta, védence látott egy híradást a televízióban, ahol talán pont Bróker Marcsika kapcsán Belize-ről beszéltek. Mint a világ dolgai iránt érdeklődő, tájékozódni kívánó ember megnézte az interneten, mit érdemes tudni erről a helyről. Ennyi az indok, nem kell mögé többet látni.

– Biztosan tudom, hogy nem a szökés motiválta az unokaöcsémet, hiszen azt könnyen megtehette volna azokban a napokban, ami az állítólagos emberölés és az elfogása között eltel

- nyilatkozta Brodmann Péter.

Mint ismert, a Bróker Marcsiként elhíresült karcagi csaló, akit csaknem tízmilliárd forintos sikkasztással vádolnak, Belizbe menekült a magyar hatóságok elől. Ott azonban elfogták és végül kiadták Magyarországnak.

Novozánszki (VV) Fanni tavaly november 20-án tűnt el egy budapesti, Duna-parti lakásból, amelyet egy barátnőjével közösen bérelt. Gyanút keltő körülmények között veszett nyoma – hátrahagyta a két kutyáját, amelyek nélkül állítólag soha nem ment sehova –, a család bejelentése után pedig a rendőrég 24 órán át helyszínelt. Később bejelentették: Fanni minden bizonnyal már nem él.

Nem sokkal később őrizetbe vették B. Lászlót, aki eleinte tagadta, hogy bármi köze lenne az ügyhöz, ám később egy felvétel miatt annyit kénytelen volt bevallani, hogy ő vitte el ölben az eszméletlen lányt a lakásról. Állítása szerint autóba tette, majd átadta két ismeretlen férfinak.