Kiengedhetik a börtönből Bróker Marcsit?

2018. július 20., 16:42

Szerző:

Még 2017 nyarán emelt vádat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős kárt okozó csalás és más bűncselekmények miatt már akkor letartóztatásban lévő D. Sándorné, azaz Bróker Marcsi ellen. A vádhatóság a mellékletekkel együtt mintegy 64 000 oldal nyomozati irat alapján döntött a vádemelésről. A terjedelmes, 1729 oldalas vádiratban 767 rendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás, kétrendbeli sikkasztás, a számvitel rendjének ötrendbeli megsértése, valamint jogosulatlan pénzügyi tevékenység szerepel.

Bróker Marcsi
Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A Kun-Mediátor Kft. tizenöt éves működése alatt a nő döntően magánszemélyeknek okozott kár összege százezer forinttól egymilliárd forintig terjed. A 768 sértett sérelmére elkövetett bűncselekmények kárértéke összességében meghaladja a tízmilliárd forintot, ezzel szemben a vádlott által az évek során a sértetteknek kifizetett – megtérülésként értékelhető – pénz nem éri el a négymilliárd forintot.

Bróker Marcsi a féléves felülvizsgálat részeként kért enyhébb intézkedést, ami szabadlábra helyezést (akár óvadék ellenében), házi őrizetet vagy lakhelyelhagyási tilalmat jelenthet - tudta meg a Hvg.hu. Azt ugyanakkor nem tudni, hogy pontosan melyik szerepel az indítványban, a lap hiába kereste D. Sándorné védőjét, nem kívánt nyilatkozni.

Az előzetes letartóztatás esetleges megszüntetése azért is figyelemre méltó lenne, mert a Kun-Mediátor Kft. vezetője a felelősségre vonás elől külföldre szökött, ezért európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene. A Karib-tengeri Belize-ben fogták el 2016. december 8-án, és december 13-án hozták Magyarországra. A 62 éves karcagi nő tavaly december 16-a óta van előzetes letartóztatásban.

A tavaly novemberben indult büntetőeljárás nem halad gyorsan, valószínű, hogy idén már nem hoznak elsőfokú ítéletet. Ezt korábban is lehetett tudni.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.