Kiszivárgott több hangfelvétel, a volt válogatott futballista tízmillió forintot kért a Borkai-féle szexvideókért

2019. november 23., 22:00

Szerző:

Több titokban készült hangfelvétel tanúsága szerint tízmillió forintot kért a birtokában lévő videókért és fényképekért Póczik József, az a volt válogatott labdarúgó, aki a 218-as horvátországi jachtkiránduláson készült felvételekkel megzsarolta Borkai Zsolt volt győri polgármestert és körét – derül ki az RTL Klub Híradó riportjából.

Rendőrségi gyanú szerint Póczik József Borkai Zsolt barátját és orgiapartnerét, Rákosfalvy Zoltánt zsarolta meg. A hangfelvételeket – amelyeken többször is elhangzik, hogy tízmillió forintról van szó – Puska Péter volt győri futballista rögzítette, aki most Rákosfalvy Zoltánnak dolgozik. Ő az állítása szerint augusztusban többször is beszélt Póczik Józseffel.

Két hangfelvételről van szó. Az egyik így hangzik:

  • – Jó, és mi a pénz, amit kér érte?
  • – Hát az a tízes, amit beszéltünk.
  • – Tízmillió, jó. És a fényképeken kívül előjött, hogy van egy pár perces videó is.
  • – Igen, igen, azt is mondta, de hát, figyelj ide, jobb minél előbb rendezni vele, mert tudom, hogy milyen labilis a faszi. Én őt ismerem, de találkozni nem. Én is csak ilyen közvetítőn keresztül vagyok vele.

A másik pedig így:

  • – Akivel te kapcsolatban vagy, abba megbízol 100 százalékig.
  • – Így van. Az ugyanannyi, mintha én mondanám a Zolinak, hogy ebből több nem létezik semmi, nem lesz, hogy holnapután megint a faszom tudja kinek adtak ebből valami lóvét vagy kinek nem. Itt más olyan nem létezik, hogy valaki ebből pénzt akarna kérni még legközelebb.
  • – Vagy te, van ez a közvetítő, akiben 100 százalékig megbízol és az tartja kézben ezt a csávót, akinél vannak a felvételek.
  • – Igen, így pontosan, pontosan. Annyit mondott, hogy hétfő két óra, döntsék el, hogy mit akar, mit nem, ehhez viszont halvány fingom nincs.
  • – Egy a lényeg, neki kell a tízmillió hétfőn kettőig, ha nem kapja meg akkor te is kiestél.
  • – Hogy mit csinál vele, én azt nem tudom.

Póczik József korábban úgy nyilatkozott, szó sem volt zsarolásról, amikor Rákosfalvy Zoltán és Puska Péter arról beszélt, hogy aláíratnak vele egy papírt, ő előttük cáfolta, hogy zsarolni akarja őket.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.