Borkai Zsolt elbukta MOB-tagságát a szexbotrány miatt

2019. október 24., 13:22

Szerző:

A Magyar Tornaszövetség visszahívta Borkai Zsoltot a Magyar Olimpiai Bizottságból (MOB) a szexvideós botrány után - értesült az Index.

Borkai, aki az 1988-as szöuli olimpián aranyérmet nyert lólengésben, 2010 novembere és 2017 májusa között töltötte be a MOB elnöki tisztét, ezzel párhuzamosan Győr polgármestere is volt. A két évvel ezelőtti tisztújításon alulmaradt Kulcsár Krisztiánnal szemben, de MOB-tagságát megtartotta, mostanáig a Magyar Tornaszövetség delegáltja volt, de a hazai szövetség most megvonta ezt tőle, ezt pedig az Index értesülései szerint a MOB elfogadta.

A szexbotrány miatt a hét elején Steinmetz Ádám, az athéni olimpián aranyérmes vízilabda-válogatott játékosa törvénymódosítást kezdeményezett azt javasolva, hogy vonják meg az olimpiai járadékot azoktól az olimpikonoktól, akik „erkölcstelen életmódjuk” miatt érdemtelenné válnak arra. Erről szerinte a MOB etikai bizottságának kellene döntenie.

A MOB azonban nem hozott döntést Borkairól, majd a hvg.hu-val közölte, hogy az újonnan felálló etikai bizottság határoz az ügyben.

A Borkai-botrány másik érintettje, Rákosfalvy Zoltán a Magyar Úszószövetség tagja. A szövetség elnöksége már két hete tárgyalt volna róla, de az ügyvéd nem ment el a meghallgatásra.