Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Hivatalossá vált, péntek délután 4 óra óta Borkai Zsolt nem Győr polgármestere többé

2019. november 8. 16:54

A szexbotrányhős polgármester szerdán jelentette be, hogy benyújtja a lemondását a 2018. májusi horvátországi jachtkirándulásáról kiszivárgott videók, illetve a körülötte gyűrűző korrupciós ügyek miatt.  Borkai Zsolt a nyílt levelében alaptalan vádaskodásokról írt, de hozzáfűzte, vállalja a felelősséget, és Győr fejlődése érdekében távozik a posztjáról. Ez péntek délután 4 órakor lépett hatályba, az Index győri városházi forrásaira hivatkozva írja, hogy Borkai Zsolt benyújtotta a lemondását.

Borkai Zsoltról egy héttel  október 13-i önkormányzati választás előtt az Ez az ördög ügyvédje címet viselő blog szivárogtatta ki a kompromittáló felvételeket , amelyeken azt lehet látni, hogy néhány barátjával prostituáltak társaságában szórakozik egy jachton. Bár először azzal állt a nyilvánosság elő, hogy nem mond le, a Fideszből ki kellett lépnie. Botránya ellenére megnyerte a polgármester-választást is, mígnem két napja jelezte, hogy lemond. Csütörtökön még megjelent a győri közgyűlés alakuló ülésén, amelyről távozáskor egy gumióvszert vágtak hozzá. Az ellenzéket azzal vádolta meg, hogy kuplerájt csinál a városházából.

Borkai Zsolt lemondása miatt Győrben időközi polgármester-választást írnak ki. Erre 120 napon belül, vagyis egy január vége és március eleje közötti vasárnapon keríthetnek sort.