Több száz millió forintnyi készpénzt foglaltak le a Borkai-üggyel kapcsolatos nyomozás során

2020. január 10., 09:37

Szerző:

A háttérben minden erejével azon dolgozik a hatóság, hogy azonosítsa és megtalálja a Borkai Zsolt szexvideóját nyilvánosságra hozó bloggert – vagy bloggereket –, az „Ördög ügyvédjét”. Ez derül ki a Magyar Nemzet cikkéből, amely szerint, miközben négy különböző nyomozás is folyik a bukott győri polgármestert érintő ügyekben, operatív felderítés „zajlik” a botrány kirobbantója ellen.

Önkormányzat 2019 - Megalakult a Győri Közgyűlés
Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Egyrészt nyomoz a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a szexvideós zsarolás miatt, ennek az ügynek azonban Borkai és ügyvédje, Rákosfalvy Zoltán a sértettjei és több gyanúsított is van, köztük Póczik József volt válogatott labdarúgó. Ugyanakkor a többi ügyben, amiben például hűtlen kezelés a gyanú, nincs gyanúsított.

A lap úgy értesült, hogy a rendőrség eddig különféle iratokat foglalt le, és találtak több száz millió forintnyi készpénzt „egy győri érintett egyik ingatlanában”. A pénz eredetét valószínűleg vizsgálják.

A kiszivárogtató a drogfogyasztás mellett korrupciós vádakkal is illette a szereplőket. Az elhangzottak alapján ellenzéki politikusok, valamint Tényi István tett feljelentést ismeretlen elkövető ellen. Úgy tudni, hogy a nyomozásokat – melyek egy része az Audi-gyár területét érintő földek adásvételét vizsgálja – egyesítették, de a lap megjegyzi, hogy az NNI valójában három különböző ügyszámon nyomoz a korrupciósnak vélt ügyekben.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.