Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Győzött a szexbotrányhős Borkai Zsolt, de a sajtótájékoztatóra már nem mert kiállni

2019. október 14. 00:11 - szerző: P. A. – Á. Z.

Egyelőre nem világos, hogy a szex- és korrupciós botránya ellenére vagy éppenséggel amiatt, de Borkai Zsolt, olimpia bajnok tornász, a Magyar Olimpiai Bizottság volt elnöke újra Győr polgármestere lehet a Fidesz színeiben. a Fidesz színeiben. A politikus – akinek a barátokkal és prostituáltakkal eltöltött 2018. májusi horvátországi jachtkirándiulásától egy hete visszhangzik Magyarország – 19 312 szavazatot, a voksok 44,33 százalékát szerezte meg a szinte teljes ellenzéki támogatással induló vetélytársa, Glázer Tímea előtt, akinek a szavazatok 42,86 százalékával, 18 671 vokssal kellet megelégednie.

Azért csak szinte teljes ellenzéki támogatásról volt szó, mert a Jobbik egy Magyarországon is kirívóan mocskosnak számító húzással az utolsó pillanatban kiszállt az együttműködésből, és vitte négy önkormányzati képviselő-jelöltjét is. 

Glázer Tímea a 168 Órának azt mondta, jobb eredményt értek volna el, ha a jobbikosok nem lépnek vissza, de Borkai Zsolt sem lehet elragadtatva túlságosan a maga győzelmétől. Főleg azért nem, mert a szex- és korrupciós botrány hosszú árnyékot vet, és utána még azt is nehéz elképzelni, hogy valaha is újra a nyilvánosság elé állhat. Nem mellesleg az ő kiszivárgott szexvideóin és korrupció gyanúját keltő ügyein múlott, hogy a Fidesz országszerte hatalmas teret veszített az önkormányzatokban. Mindez a leginkább azt vetíti előre, hogy Borkai Zsoltnak nemsokára alighanem le kell mondania, hogy Győrben időközi polgármester-választást írhassanak ki.

Ami a nyilvánosságot illeti, sokat elárul, hogy Borkai Zsolt sajtótájékoztatóra sem állt ki, amit az egyik közeli munkatársa még azelőtt megerősített a 168 Órának, hogy kiderült volna, szűken, de legyőzte Glázer Tímeát. 

Orbán Viktor hétfőn fogja elmondani a véleményét róla.