A tűzoltók szedtek ki egy faágba kapaszkodó embert a Hernádból

2020. október 19., 16:25

Szerző:

Csónakkal segítették a partra.

 

Elsodort egy embert az áradó Hernád folyó ma délelőtt, Bőcsön – írja a Katasztrófavédelem közösségi oldalán. A bajbajutottnak sikerült megkapaszkodnia egy faágban. A miskolci tűzoltók mentőmellényben, kötélbiztosítás mellett úsztak be hozzá. Egy oszlopnál biztonságba helyezték és rögzítették, ezután csónakkal a partra segítették. A beavatkozást a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A kimentett embert a tűzoltók átadták a mentőknek.

A megáradt folyó miatt egy kerékpáros nő is bajba került:  a 45 éves nő kerékpárral akart átkelni az úton, ahol hömpölygött a víz, de elakadt és nem tudott kijönni. A katasztrófavédelmet és a mentőket is riasztották.

 

 

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.