Tanú is látta, ahogy a darnózseli hentes a felesége belső szerveinek maradványait szórja szét, a hentest mégis már kétszer felmentették

2019. október 15., 12:35

Szerző:

Kedden a Győri Ítélőtáblán másodfokon tárgyalták N. János, a darnózseli hentes ügyét, akit felesége meggyilkolásával vádoltak meg.

N. Juditot 2014 májusában ölték meg, a gyilkossággal hentes végzettségű férjét vádolták meg, akivel éppen válófélben voltak. Bár egy védett tanú látta, ahogy a férfi kiszórja egy zsákból Judit maradványait a közeli réten, és számtalan közvetett bizonyíték volt ellene, a bíróság kétszer is felmentette. Férje korábban bántalmazta az asszonyt, ezért a bíróság próbára bocsátotta, az áldozat ez idő alatt vesztette életét.

444 szerint a vádlott végig rezzenéstelen arccal ült a Győri Ítélőtábla tárgyalótermében. A tárgyalás kezdetén az ügyész elmondta, hogy szerinte első fokon téves ténybeli következtetést vontak le, a következtetéseket ésszerűtlennek minősítette.

– Kizárható, hogy más ölte meg N. Juditot, ha így történt volna, miért vett volna részt a vádlott a holttest eltüntetésében?

– tette fel a kérdést.

Az Index tudósításában azt írja, hogy az ügyész úgy vélte, az áldozatot csak a vádlott ölhette meg, és a lehető legszigorúbb büntetés kiszabását kérte a vádlottra, mert

a test horrorisztikus megsemmisítése gátlástalan, brutális cselekmény volt.

Az ügyész arról beszélt, azt nem sikerült megállapítani, hogyan ölte meg a vádlott a feleségét, ezért nem lehet emberöléssel vádolni, így végül azt indítványozta, halált okozó testi sértésért vonják felelősségre N. Jánost.

Másodszor is felmentették a felesége feldarabolásával vádo
Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

N. János ügyvédje szerint első fokon azért következtettek a vádlott bűnösségére, mert élt a hallgatást jogával, de szerinte a megismételt eljárás során minden bizonyítékot alaposan megvizsgáltak, és helyesen jártak el, amikor a férfit felmentették. Hangsúlyozta, azt mondták ki, hogy nem bizonyított N. János bűnössége, ahogy az sem, hogy az áldozat halálát idegenkezűség okozta.

A sértett ügyvédje, Gál András szerint az az állítás, hogy első fokon azért gondolták bűnösnek a vádlottat, mert élt a hallgatáshoz fűződő jogával, erős csúsztatás. Gál András a vádlott bűnösségének kimondását kérte, de más minősítéssel, azaz hogy mondják ki, emberölés történt. Szerinte számos bizonyíték van arra, hogy N. János a gyilkosságot előre megtervezte, nehezítette az eljárást, és konkrétan tetten érték, amikor felesége belső szerveinek maradványait szórta ki. Emlékeztetett arra, hogy a cellainformációk alapján bizonyítani lehetett, hogy mindkettejük telefonja ugyanazon az útvonalon haladt a rendelőtől a vádlott otthonáig, N. Judit DNS-ét meg is találták a rendőrök a vádlott egyébként nagyon alaposan kitisztított autójának csomagtartójában. A férfi alibijéről is kiderült, hogy hazugság volt.

A bíró kérdésére a vádlott röviden válaszolt, csak annyit mondott, nem ő követte el a bűncselekményt.

Az ügyben október 29-én hoznak ítéletet.

(A 444 és az Index nyomán)

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.