Több száz éves, bérelt barlangban rendezett be drogtanyát egy budai férfi

2019. szeptember 12., 10:31

Szerző:

Bérelt barlangban termesztette a kannabiszt az a férfi, akit tegnapelőtt buktatott le a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda. A 41 éves budapesti F. Gyula a saját, XXII. kerületi ingatlanához tartozó barlangrendszerben nevelte a kannabisz-növényeket - olvasható a police.hu-n

A férfi az önkormányzattól bérelte a 19. században mészkőbányászat során kivájt barlangrendszerből kialakított barlangot. Hogy ne bukjon le, a vájat első részében laskagombát termesztett, majd falazással leválasztotta a helyiség hátsó, majdnem 400 négyzetméteres részét, amelyen egy ventillátorral álcázott rejtekajtót alakított ki.

F. Gyula akkor is a gombatermesztéses fedősztorival próbálkozott, amikor a nyomozók megjelentek a barlangnál. Azt mondta, vegyenek fel légzőkészüléket, mert az általa termesztett gomba spórái veszélyesek, de ezt csak azért akarta annyira, mert nem szerette volna, hogy a rendőrök kiszagolják a kábítószert.

Ez a terv nem jött be. A nyomozóknak gyanús volt a férfi viselkedése, aztán kibontották a falat, és megtalálták a járatrendszer további termeit, valamint a kannabisz-ültetvényeket: 386 tő, szüret előtt álló növényt. A drogtanya valószínűleg jó ideje működött.

F. Gyula ráadásul a villanyóra megkerülésével szerzett áramot a növények megvilágításához és szellőztetéséhez. Ez lehetett az oka annak, hogy az elmúlt időszakban áramkimaradások voltak az érintett körzetben, ami igencsak megnehezítette az ott lakók életét.

A férfi ellen kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatnak nyomozást.

Fotó: police.hu

Tegnap 14:59

A kórházak ellenőrzését is erőforrásnak tekinti a kormányzat, úgy gondolják, hogy nem csak a finanszírozás korrigálásával, hanem a szabályok betartatása is javíthatja a betegellátást. A kórházszövetség konferenciájának második napján az ellenőrzéseket végző szakterületek vezetői szembesítették az intézményvezetőket a föltárt visszásságokkal – írja a Népszava.