Balatonalmádiban már gyermekorvosok vállalnak felnőtt ügyeletet, csak legyen ellátás

2019. június 20., 16:37

Szerző:

Nem fizették ki az orvosoknak a korábbi ügyeleti díjakat, többeknek nem volt érvényes szerződése, illetve az orvoshiányból fakadó átszervezések miatt gyermekorvosoknak is felnőtt ügyeleti időpontot kellett vállalniuk a balatonalmádi egészségházban – írja az Index.

Az első vita az egészségház vezetése és az orvosok között a gyermekorvosok felnőtt ügyeleti beosztása miatt tört ki, ugyanis az orvosok nem akartak nem a szakterületükre eső pácienseket, felnőtteket ellátni. Nem jellemző, hogy infarktusos beteget gyermekorvos lát el, legfeljebb az egyetemi gyakorlata alatt.

A portálnak nyilatkozó orvosok szerint nem csak Balatonalmádira jellemző, hogy gyermekorvosokkal töltik fel a kötelező ügyeleti helyeket.

Az ügyeleti díjak kifizetésének az elmaradása csak tetézte a feszültséget, a helyzet pedig sokakkal új munkaszerződést kellett kötni, csakhogy erre nem került sor egészen július 18-ig, amikor is megállapodás született az orvosok, a rendelőintézet vezetése, illetve az azt fenntartó önkormányzati cég között. A Balatonalmádi Kistérségi Egészségügyi Közhasznú Nonprofit Kft. vezetője, Németh Ilona szerint azoknak nem tudtak utalni, akik nem írták alá a munkaszerződésüket. Hogy mégis miért kellene egy új szerződés alapján kifizetni a még előző megállapodás szerinti ügyeleti díjakat, azt a cikk tanúsága szerint az Index nem kérdezte meg, Németh Ilona pedig nem adott rá magyarázatot.

Az orvosok és az önkormányzati szolgáltató között végül kedden megszületett megállapodás szerint

„a zsúfolt nyári hétvégéken a házi gyermekorvosok mellett mindig lesz egy felnőttellátásban is tapasztalatot szerzett orvos”.

Ennek megfelelően az orvosok aláírták az új szerződésüket.

2024. május 1., 13:07

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.