Bajnokok Ligája: 3-0-ra kikapott a Fradi

2020. december 3., 06:12

Szerző:

A Ferencváros 3-0-s vereséget szenvedett az FC Barcelonától a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek ötödik fordulójában szerda este a Puskás Arénában.

A négyest továbbra is százszázalékos teljesítménnyel vezető katalánok gyorsan eldöntötték az összecsapást, hiszen Antoine Griezmann, Martin Braithwaite és Ousmane Dembélé találataival kevesebb, mint fél óra játék után már 3-0-ra vezettek, és biztosan megtartották előnyüket. A magyar bajnok először nem szerzett gólt a BL főtábláján.

A 14. percben Dembélé Botka lábai között ugratta ki Jordi Albát a bal oldalon, a védő centerezését a rövidnél érkező Griezmann csodálatos mozdulattal, sarokkal továbbította a hálóba, a labda Dibusz lábai között talált utat a kapuba (0-1).

A második gólt a 21. percben rúgta a Barcelona. Dembélé könnyedén húzott el Botka mellett, tökéletes középre adását pedig Braithwaite négy méterről becsúszva a bal alsó sarokba lőtte. 

A 28. percben jött a harmadik találat: Braithwaite ugrott ki a leshatáron, betört a 16-oson belülre, Frimpong pedig hátulról szabálytalankodott vele szemben. A büntetőt Dembélé a jobbra vetődő Dibusz mellett a kapu bal oldalába lőtte (0-3).

Azonnal beszorult a Ferencváros, a zöld-fehérek saját 16-osuk előteréből is csak komoly nehézségek árán tudták kihozni a labdát. Braithwaite gyorsan vezetést szerezhetett volna a katalánoknak, de közelről hibázott. Így sem kellett sokat várni az első vendéggólra, a 14. percben a világbajnok Griezmann egy gyönyörű sarkazással vette be Dibusz kapuját. A spanyol csapat a következő negyed órában eldöntötte az összecsapást, előbb Braithwaite lőtt közelről a hálóba, majd az általa kiharcolt büntetőt Dembélé értékesítette.

Nem sokkal a fordulást követően Nguen révén először került helyzetbe a Ferencváros, amely jóval kisebb nyomás alatt futballozhatott, ugyanis a Barcelona már közel sem annyira erőltette úgy letámadást, mint az első félidőben. A hazaiak a csereként pályára lépő Baturina fejesénél jártak a legközelebb a gólhoz, de Neto könnyedén hárított. A hajrában könnyedén labdázgatott a Barcelona, és még el is puskázott néhány helyzetet, így az eredmény nem változott.

A rosszabb gólkülönbségével negyedik Ferencváros jövő kedden az ukrán Dinamo Kijev otthonában zárja a csoportkört, a találkozó tétje a kvartett harmadik helye, azaz az Európa-liga legjobb 32 csapata közé kerülés lesz. A győztes lesz a harmadik, a döntetlen a hazaiaknak kedvez, kivéve ha 3-3, vagy még több gólos.

 

(MTI)

 

 

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.