Az oltásellenes szülők szerint mindenki felelős a kiszáradt, agyvérzéses csecsemőjük haláláért, csak ők maguk nem

2018. június 8., 16:27

Szerző:

Ma folytatódott az év egyik legmegrázóbb pere, amelyben szándékos emberöléssel vádolnak egy oltásellenes házaspárt – írja a 24.hu.

Január óta a mai a tárgyalás negyedik fordulója, az első két alkalommal a vádlottakat hallgatták meg. E hét szerdán és pénteken tanúkihallgatásokkal és szembesítésekkel folytatódott a büntetőper.

A vádirat szerint L. Csaba és L. Ada csecsemőkorú gyermeke, L. Endre azért halt meg öt évvel ezelőtt, mert az oltásellenes szülők nem adták be neki a véralvadáshoz szükséges, kötelezően előírt K-vitamint, és amikor rosszul lett, nem hívtak hozzá orvost. A gyermek agyvérzést kapott és ki is száradt.

Az apa nem akart orvost bevonni, sőt, kifejezetten megtiltotta, szerinte a baba amúgy is jól volt, és „rendben voltak a meridiánjai is”, csak „bukizott.”

Ezzel szemben az igazság az, hogy a gyerek reggel óta hányt, délutánra már véreset, enni, inni nem tudott.

A gyerekhez az ügyeletet a házaspár vendéglátója, Cs. Zoltán hívta ki, akit hétfőn hallgatott meg a bíróság. A szülők az orvos érkezésekor is akadályozni próbálták szakszerű ellátását.

A gyermeket végül nem sikerült megmenteni, a SOTE I.sz klinikáján hunyt el. A szülők itt is, az intenzív osztályon, olyan agresszívan viselkedtek, hogy hívni kellett a biztonsági szolgálatot.

A vallomást tevő, ügyeletes doktornő nagyon nehezen beszélt a történtekről. Azt mondta, a gyerek láthatóan nagyon rosszul volt, hányt, beesettek voltak a szemei, füle vérzett, megnövekedett koponyaüri nyomásra utaló jeleket látott rajta. A gyermek annyira ki volt száradva, hogy nem talált rajta az orvos megfelelő vénát, így feji érbe akarta adni az infúziót, amit az apa kiabálva, hadonászva akadályozott.

L. Csaba és Ada egyébként az Oltáskritikus Életvédők Szövetsége nevű társaságban vezető szerepet foglalnak el. A szülők azt gondolják, szinte mindenki felelős a gyermekük haláláért, csak ők nem. Pontosabban: 

  • a házigazdák, akik nem biztosítottak megfelelő nyugalmat a gyermek számára,
  • az ügyelet telefonos asszisztense, aki nem mérte fel jól a helyzetet,
  • az érkező orvos, akinek nem volt megfelelő felszerelése, mikróban melegített infúzióval akarta „mérgezni” a babát, és „durván nyomkodta a koponyáját, ezert lett agyvérzése”;
  • a mentősök, akik miatt a kisfiú beverte a fejét a kocsiban és megsérült (ráadásul kátyús úton vitték);
  • a kórházi orvosok, akik valami módon eltették láb alól a gyermeket a szerveiért.

A pár jelenleg két további kiskorú gyermeket nevel budakörnyéki otthonukban.

 

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.