Az Audi is hosszabbított, április 19-ig áll a győri gyár termelése a járvány miatt

2020. április 2., 16:05

Szerző:

A koronavírus-járvány miatt április 19-ig meghosszabbította rendkívüli termelési szünetét az Audi Hungaria Zrt. - tájékoztatta a győri székhelyű járműgyártó vállalat kommunikációs vezetője csütörtökön az MTI-t.

Czechmeister Mónika hozzátette, hogy a motorgyár azonban "a vevői igényektől függően várhatóan fokozatosan megkezdi a termelést" az április 13-i héten.

A vállalatvezetés a következő hétre fizetett szabadságot rendelt el azoknak a munkavállalóknak, akik a munkavégzés alól mentesülnek. A második hétre vonatkozó elszámolásról április 9-ig hoznak döntést.

Fotó: 168 Óra/archív

Az Audi Hungaria jelenleg az állásidőt, az elszámolási időszakra történő lemondást, az otthoni munkavégzést, a rugalmas munkaidőkeretet és a szabadság elrendelést vegyesen alkalmazza.

A kommunikációs vezető hangsúlyozta, hogy a termelés mielőbbi fokozatos felfutását a vállalat válságstábja az érvényes egészségvédelmi előírásoknak megfelelően a legszigorúbb biztonsági intézkedések mellett tervezi – írta a távirati iroda.

A győri Audi – amely 13 ezer embernek ad munkát – március 17-én állt le. 

Az esztergomi Suzuki gyár két napja jelentette be, hogy meghosszabítja termelési szünetét. A járvány miatt nem termel a szentgotthárdi Opel-üzem és a kecskeméti Mercedes sem.

    

Tegnap 20:43

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.