Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Az Audi is hosszabbított, április 19-ig áll a győri gyár termelése a járvány miatt

2020. április 2. 16:05 - szerző: 168 Óra/MTI

A koronavírus-járvány miatt április 19-ig meghosszabbította rendkívüli termelési szünetét az Audi Hungaria Zrt. - tájékoztatta a győri székhelyű járműgyártó vállalat kommunikációs vezetője csütörtökön az MTI-t.

Czechmeister Mónika hozzátette, hogy a motorgyár azonban "a vevői igényektől függően várhatóan fokozatosan megkezdi a termelést" az április 13-i héten.

A vállalatvezetés a következő hétre fizetett szabadságot rendelt el azoknak a munkavállalóknak, akik a munkavégzés alól mentesülnek. A második hétre vonatkozó elszámolásról április 9-ig hoznak döntést.

Fotó: 168 Óra/archív

Az Audi Hungaria jelenleg az állásidőt, az elszámolási időszakra történő lemondást, az otthoni munkavégzést, a rugalmas munkaidőkeretet és a szabadság elrendelést vegyesen alkalmazza.

A kommunikációs vezető hangsúlyozta, hogy a termelés mielőbbi fokozatos felfutását a vállalat válságstábja az érvényes egészségvédelmi előírásoknak megfelelően a legszigorúbb biztonsági intézkedések mellett tervezi – írta a távirati iroda.

A győri Audi – amely 13 ezer embernek ad munkát – március 17-én állt le. 

Az esztergomi Suzuki gyár két napja jelentette be, hogy meghosszabítja termelési szünetét. A járvány miatt nem termel a szentgotthárdi Opel-üzem és a kecskeméti Mercedes sem.