Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni!

Apróhirdetésben keresik a Hableány katasztrófájának utolsó áldozatát

2020. február 24. 09:12 - szerző: 168 Óra

Apróhirdetésben keresi a dél-koreai nagykövetség a Hableány hajókatasztrófa utolsó áldozatát, a felhívás a hétfői Népszavában jelent meg – vette észre a 24.hu.

A felhívás maga nem új keletű, már tavaly szeptemberben egymillió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel a család annak, aki segít megtalálni azt a 40 év körüli dél-koreai nőt, aki tavaly, a sétahajó elsüllyedésekor tűnt el. Az áldozat a baleset idején kék kabátot, fekete nadrágot és fehér sportcipőt viselt.

A Hableány sétahajó május 29-én süllyedt el Budapesten, a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A Hableányon 35-en utaztak, 33 dél-koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. Hét koreait sikerült kimenteni, és azóta huszonhét holttestet találtak meg – emlékeztet a portál.

Pár napja derült ki, hogy a Hableánnyal ütköző Viking Sigyn szállodahajó ukrán kapitánya, Jurij C. a tragédia előtt három nappal vízből mentési gyakorlatot vezetett. A kapitány a feladatot hibátlanul megoldotta, de amikor élesben kellett volna használni a tudását, sorozatban rossz döntéseket hozott – áll a vádiratban.