Már annyi pénze sincs Kósa Lajos csengeri örökösnőjének, amennyi a minimális szükségleteire elég volna

2019. április 4., 12:05

Szerző:

Pár napja számolt be róla a magyar sajtó, hogy a csengeri örökösnőként elhíresült Sz. Gáborné férje után a fia is öngyilkos lett. Az atv.hu megkereste Sz. Gáborné új ügyvédjét, Hajzer Lászlót, aki nagyjából két hónapja vette át a védő szerepét.

Hajzer László megjegyezte: ügyfele kérte az előzetes letartóztatás megszüntetését, hogy részt vehessen a fia temetésen. A kérelmet már el is küldte az ügyészségnek.

Az ügyvéd szerint engedélyezni szokták az ilyen szomorú eseményre szóló „kimenőt”, bár ennek van az a megalázó módja, hogy bilincsben, vezetőszáron és egyenruhás börtönőrökkel kell megjelenni. Megjegyezte, hogy a nő nagyon rossz egészségügyi állapotban van, sokat fogyott, és

annyi pénze sincs szerinte, hogy a minimális szükségleteit kielégítse.

Kósa Lajos és Sz. Gáborné
Fotó: Blikk

Eközben Helmeczy László – aki Hajzer László előtt látta el a nőt – azt nyilatkozta az atv.hu-nak, hogy „nem tartja valószínűnek, hogy véletlenek” lennének azok a halálesetek, amik történtek az asszony családjában. Mint mondta:

„nem kötnék rá nagy összegű fogadásokat, hogy nincs összefüggés a nő körül kialakult ügy és az öngyilkosságok között”.

A csengeri asszony évek óta azt állítja magáról, hogy 1300 milliárd forintnyi vagyont örökölt. Az asszony befektetési tanácsokat kért Kósa Lajostól, a Fidesz politikusától, akivel többször is találkozott, és egy megállapodást is aláírtak közjegyző előtt. Kósa elismerte a dokumentum valódiságát, de csalónak nevezte Sz.-nét, aki április elején elhagyta az országot. A nőt Svájcban fogták el. Miután megtörtént a kiadatása, hazahozták és letartóztatták.

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.