Állami támogatással állít világító keresztet az Áldott Kereszt Egyesület Bakson

2018. július 26., 17:44

Szerző:

A zalalövői Áldott Kereszt Egyesület kezdeményezésére hatméteres világító keresztet avatnak föl a Csongrád megyei Bakson, melyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma illetve a Nemzeti Együttműködési Alap is támogatott. A keresztet a tervek szerint Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök szenteli majd fel.

Azt szeretnék, ha az ország több pontján is hasonló szimbólum állna, ezzel szeretnék ugyanis felhívni a figyelmet arra, hogy a Komárom-Esztergom megyei Csatka kegyhelye jelentős felújításra szorul, mely a Kárpát-medence cigányság legfontosabb zarándokhelye.

A hívő cigányság nevében is abban bíznak, hogy a felújítás után Ferenc pápa is Magyarországra látogat, hogy megáldhassa a csatkai kegyhelyet, a világító keresztek fényével neki is utat kívánnak mutatni Magyarország felé, jelezve azt, hogy Magyarország keresztény ország, és az is marad, mert hű a gyökereihez – írják.

Az állami támogatást élvező Áldott Kereszt Egyesület honlapja e pillanatban így néz ki:

 

 

Az északkeleti és a délnyugati, nyugati tájakon erőteljes gomolyfelhő-képződés várható: ezeken a részeken egyre több helyen számolhatunk esővel, zivatarral, felhőszakadással.