Áder János kitüntette Érd buzizó és a kormánypártok mellett kampányoló polgármesterét

2019. augusztus 16., 17:30

Szerző:

T. Mészáros András, Érd fideszes polgármestere Facebook-oldalán jelentette be, hogy megtisztelő elismerésben részesült az államalapítás ünnepének alkalmából. Orbán Viktor miniszterelnök felterjesztette őt az egyik legmagasabb állami kitüntetésre, a Magyar Érdemrend tisztikeresztjére, amelyet Áder János köztársasági elnök meg is ítélt neki – vette észtre a 444.

"Ajánlom ezt a kitüntetést feleségemnek, Berczi Zitának, gyermekeimnek, T. Mészáros Napsugárnak és T. Mészáros Kishercegnek, és köszönöm minden érdinek, akik nélkül nem épülhetne Érd, a mi városunk"

– írta bejegyzésében a polgármester.

 

T. Mészáros volt az, aki májusban az EP-választások előtt levelet írt Érden az először választóknak, hogy szavazzanak a Fidesz-KDNP-re. Mivel polgármesterként kampányolt, a Nemzeti Választási Bizottság ezt jogellenesnek minősítette. A Kúria helybenhagyta az NVB döntését, és 233 ezer forint pénzbírság kifizetésére kötelezte a politikust.

Múlt héten pedig azzal került be ismét a hírekbe, hogy Boldog István fideszes országgyűlési képviselő bojkottját követően ő is beszállt abba a jobboldali műbalhéba, amelyet a Coca-Cola szivárványos plakátjai váltottak ki. T. Mészáros egy ostoba mémet posztolt közösségi oldalán azzal a felirattal, hogy 

„Inkább egy jéghideg Pepsi Katával, mint egy meleg Coca-Cola Robival”.

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.