A kormányzati épületek őreinek riadóztatniuk kell, ha újságíró ólálkodik a környéken

2018. január 10., 15:49

Szerző:

Dübörög a gazdaság, dübörög a demokrácia, nincsen semmi gond a szólásszabadsággal és az elszámoltatással Magyarországon a kormány szerint. Ennek némileg ellentmond, hogy egymás után tiltják meg az állami iskolákban, hogy bárki önállóan nyilatkozni merjen a munkahelyével kapcsolatban. Most pedig újabb remek hír látott napvilágot. Az Átlátszó úgy értesült, hogy májusban a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság utasítást küldött a kormányzati épületek recepcióira, illetve az épületeket őrző Valton-Sec biztonsági cég munkatársainak, miszerint jelezniük kell, ha az épületek közelében újságírók, tévéstábok bukkannak fel.

Az utasítást azután adta ki a KEF, hogy Balog Zoltán miniszter ígérete ellenére sikertelenül próbált eliszkolni az Index stábja elől. A KEF végzi a kormányzati intézmények üzemeltetését. Utasításukban felszólították a minisztériumok és állami intézmények portaszolgálatát és a biztonsági cégeket a folyamatos járőrözésre a védett épületek körül, illetve hogy azonnal értesíteniük kell a főigazgatóságot, ha bármilyen sajtóorgánum képviselője felbukkan.

A portál érdeklődött az utasításról a KEF-nél, de kérdéseikre nem kaptak választ.

És akkor itt idézzük is fel azt a vidám jelenetet, amikor Balog Zoltán menekült az Index stábja elől.

 

Tegnap 13:07

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.