A független jelölt szerint 5000 forintért vásárolják romák szavazatait Józsefvárosban

2018. július 7., 08:56

Szerző:

Győri Péter állítja, több forrásból is hallotta, hogy bizonyos vállalkozók pénzt ígértek roma családoknak a szavazatukért, ami régen is gyakorlat volt a kerületben.

A független jelölt azt állította az ATV Egyenes Beszéd Kontra című műsorban, hogy többen is megkeresték őt és elmondták neki, hogy bizonyos vállalkozók komoly összegekkel kerestek meg a kerületben élő romákat és pénzt ígértek nekik a szavazatukért cserébe. Mint mondta, ez 5000 forintot jelent személyenként, családok esetében pedig 20.000 forintot.

Győri az ATV-ben azt mondta, már nagyon sok mindenben tett feljelentést, most nem tesz, nem pereket akar nyerni, hanem választást. Azt is elárulta, ha polgármesterré választják, nem fog nyomozásokat folytatni visszafelé. Ha szükséges, a szakemberek majd megteszik a megfelelő lépéseket, de ő kerület vezetésével szeretne foglalkozni majd.

Győri Péter ellenfele a vasárnapi választáson a kerület fideszes alpolgármestere, Sára Botond.

11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.