A fidelitasosok matricát ragasztottak a Helsinki Bizottság irodájára, de itt meg is állt a tudományuk

2018. június 27., 12:48

Szerző:

A Fidelitas sajtótájékoztatót tartott a Magyar Helsinki Bizottság irodájának épülete előtt. 

A Fidelitas sajtótájékoztatója a Magyar Helsinki Bizottság A Fidelitas sajtótájékoztatója a Magyar Helsinki Bizottság irodája előtt
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A Fidesz ifjúsági szervezetének aktivistái a sajtótájékoztatón Bevándorlást támogató szervezet feliratú matricát ragasztottak az épület bejáratára. A sajtótájékoztatót Falusi Vajk, a Fidelitas szóvivője tartotta.

A Fidelitas sajtótájékoztatója a Magyar Helsinki Bizottság A Fidelitas sajtótájékoztatója a Magyar Helsinki Bizottság
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Akciójuk hű mása Hollik István két héttel ezelőtti sajtótájékoztatójának. A Fidesz-KDNP-frakciószövetség bátor szóvivője annak az épületnek az ajtajára ragasztott ugyanilyen matricát, ahol az Amnesty International budapesti irodája van. Ahogyan akkor a Fidesz-KDNP frakció szóvivőjének, most a fidelitasosoknak sem volt merszük kopogtatni az ajtón.

Néhány nappal később a KDNP matricázott a Népszínház utcában. Azt, ahol Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület is található. Egy olyan házra sikerült felragasztaniuk az üzenetet, amelyet a vészkorszak sárga csillaggal jelöltek az ott lakó zsidók miatt.

10:56

Európa háborúba sodródásától tart, az európai parlamenti választások tétje pedig, hogy hány voksot kapnak a háború- és hány voksot a békepárti erők – többek között erről értekezett Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök szerint Magyarországon a békére csak az szavaz, aki a Fideszre szavaz, aki a baloldalra szavaz, a háborúra adja a voksát.