Zsigerből kommunistázott és hamis hírezett egyet a KDNP-s EP képviselő, amikor előkerült pártja matricázó akciója

2018. június 23., 10:02

Szerző:

Egy tatabányai férfi Ujhelyi István szocialista EP-képviselőhöz fordult azzal a kéréssel, hogy vegye fel a kapcsolatot az Európai Néppárttal a KDNP matricázó akciója miatt - írja a 24.hu.

Tiskóczki Flóra ifjú kereszténydemokrata megbélyegző matricát helyez el
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Mint ismert, a Népszínház utca 16. szám alatti, a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesületnek is otthont adó épületere ragasztott fel a KDNP „Bevándorlást támogató szervezet” feliratú matricát. Az akció már csak azért is visszataszító, mert a Népszínház utca 16. szám csillagos ház.

Hollik István, a Fidesz-KDNP-frakciószövetség szóvivője megirigyelte a gyermeteg, ám ijesztő húzást és az Amnesty International budapesti irodájának ajtajára ő is ragasztott egy „Bevándorlást támogató szervezet” feliratú matricát.

Az Ujhelyit megkereső olvasó, aki a nagyszülei révén érintett a holokausztban, párhuzamba állította az 1944-es eseményeket a fenti akciókkal.

Ujhelyi továbbította a magyar nyelvű levél angol fordítását mind a 750 EP-képviselőnek, akik közül többen aggódva reagáltak az üzenetre.

Az egyik címzett azonban, Hölvényi György KDNP-s képviselő inkább le fake news-ozta, azaz hamis hírnek nevezte z Ujhelyi levelében írottakat. Az összes képviselőnek címzett válaszában azt írta: „óvatosan kell fogadni Ujhelyi álhíreit, ugyanis a szocialista képviselő kommunista hagyományt követve előszeretettel állít valótlanságokat.”

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.