A fedél nem luxus! - A kilakoltatások ellen és az utcán élők megsegítéséért tüntettek Budapesten

2018. szeptember 29., 18:25

Szerző:

- Mert lakás nélkül nincs méltóság, biztonság, család, egészség, élet. Van megoldás a lakhatási válságra és te is tudsz tenni érte, követeld velünk, hogy senkit ne lehessen megfelelő elhelyezés nélkül az utcára rakni! - állt a nyolcadik Lakásmenet szervezőinek felhívása a szombat délután tartott felvonulásról.

A menet három órakor indul a budapesti Zeneakadémiától, majd a Király utcán, a Nagymező utcán, az Andrássy úton, a József Attila utcán és Nádor utcán keresztül a Szabadság térnél ért véget.

A Város Mindenkié és aHang csoport, az esemény szervezői a Facebook-eseményben azt írták, évente több ezer kilakoltatás történik, idős, beteg emberek és gyermekes családok kerülnek az utcára. A kilakoltatások során a gyerekeket elválasztják szüleiktől, akik így állami gondozásba kerülnek, ahonnan felnőttként kikerülve sokan hajléktalanná válnak.

Még augusztusban írtunk arról, hogy 2018 második negyedévében, azaz a kilakoltatási moratórium április 30-i felfüggesztése óta különböző okokból

összesen 1355 kilakoltatásra került sor Magyarországon.

– derült ki abból a válaszból, amelyet Oláh Lajos, a DK parlamenti képviselőjének írásbeli kérdésére adott az Igazságügyi Minisztérium.

Ez naponta 12 kilakoltatást jelent a május 1.óta eltelt időszakban.

Mint arról mi is beszámoltunk, az utóbbi időben egyre több kilakoltatás zajlott le botrányos körülmények között.